söndag 5 april 2015

Regnbågstårta

För ett tag sedan fick jag för mig att jag skulle testa göra en regnbågstårta.
 
 
Jag fick låna färger av en snäll vän, hon hade beställt dem på e-bay. Så jag kan inte rekommendera någon färg tyvärr. :)  
 
Jag började med ett recept 3 lika delar med 8 ägg. När smeten var färdig delade jag upp den i 7 skålar för att färga i respektive färg.
 
 
 
Jag gräddade sedan varje botten för sig i en smord springform.
 
Såhär blev det då alla var klara. Jag bakade två uppsättningar för att frysa in en för framtida kalas. Den tjockare högen är gjord av 2 satser 3 lika delar på 8 ägg. Detta blev lite väl högt. Den tårtan ni kommer se här på bloggen nu i detta inlägg är den som är gjord på bottnarna till vänster och som är lite tunnare.
 

 
Jag bestämde mig för att fylla tårtan med samma slags fyllning i alla lager. Det fick bli limefrosting enligt receptet nedan. Till denna tårta använde jag dubbel sats av nedanstående recept.
 
Limefrosting:
4 st lime
8 dl florsocker
300 g Philadelphia
100 g smör
 
Gör såhär:
Rör samman smör och florsocker med elvisp. Blanda sedan i Philadelphia. Riv skalet på limen och blanda i smeten. Pressa juicen ur 2 av limen och blanda i smeten. Rör ihop.
 
Om frostingen verkar lite för lös, beroende på hur mycket limejuice du haft i, så blanda bara i lite mer florsocker.  
 
Bred sedan på frostingen mellan tårtbottnarna och bygg upp din regnbåge.




 
 
För att täcka tårtan var det tänkt en marängsmörkräm men jag är osäker på hur bra den blev. Du hittar receptet här. http://www.elinsbakficka.se/2013/05/06/marangsmorkram/. Smaken var god men jag vet inte om jag gjorde helt rätt, förstod instruktionen rätt. För den känns inte så marängig så att säga.




 
Såhär blev den färdiga produkten på insidan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar