söndag 5 april 2015

Tårtbotten 3 lika delar

Förr bakade jag ALDRIG mina egna tårtbottnar. Jag misslyckades ständigt och blev bara irriterad. Men så hittade jag 3 lika delar receptet och bestämde mig för att ge det en chans. ¨

Nu kommer jag aldrig baka med köpebottnar igen, jag är frälst på att baka egna.

Superenkelt är det. En länk till en sida med receptet hittar du här. Jag tänker jag ska dokumentera nästa gång jag bakar bottnar så kommer det upp här. Men i brist på det så länge länkar jag till ett annat recept. OBS är dock att jag alltid använder mjöl och potatismjöl i smeten, aldrig enbart mjöl.

http://www.bagerskan.se/2009/12/recept-tartbotten-tre-delar.html

Ja använder dock alltid 8 ägg för en 28 cm form. Jag klär kanterna på formen med bakplåtspapper så det inte rinner över. Jag gillar när bottnarna är höga och tårtorna blir fylliga. Dock funkar det fint med färre ägg också, bara att avgöra hur tjocka bottnar man vill ha.


OBS! Till bottnar till en prinsessa så tar jag bara 6 ägg i varje botten jag gör, eftersom jag ska lägga två bottnar på varandra. Blir för högt annars.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar