Jag fick börja med att göra sockerpasta i olika färger att täcka tårtan med. Marsipan gick tyvärr inte att använda på grund av nötallergi. Annars föredrar jag att arbeta med marsipan. Efter en hel del karamellfärg och infärgningsfärg från wilton fick jag slutligen rätt färg på sockerpastan.
Botten gjorde jag och frös in i förväg och tog fram för att fylla. Receptet var enligt 3 lika delar och gjord på 8 ägg.
Fyllningen blev ett lager med lemoncurdfluff och ett med dumlefluff.
LEMONCURD FLUFF:
3 del lemoncurd, egengjord eller köpt
5 dl vispgrädde
Gör såhär: Vispa grädden hårt och blanda ut med lemoncurden.
DUMLEFLUFF:
1 stor påse Dumle
7 dl vispgrädde
Gör såhär: Tag av papper på Dumle, lägg i gryta, och häll på 7 dl vispgrädde. Värm grädden så att dumlen smälter. OBS! Får ej koka! Ställ i kylen över natten och vispa sedan upp dagen efter till fluff.
Tårtan är täckt med gräddsmörcreme.
GRÄDDSMÖRKRÄM
2 burkar kondenserad mjölk
1 kg smör
3 msk vaniljsocker
Gör såhär: Vispa kondenserad mjök och smör samt vaniljsocker till en vit slät kräm.
Täck tårtan med denna.
Det var inte helt lätt att få till en slät yta och skarpa kanter men det blev riktigt bra efter lite arbete.
Nu kom den stora utmaningen, att kavla sockerpasta och få den på tårtan. Jag måste säga att denna gången blev sockerpastan inte jättebra. Jag fick jobba med den länge och väl och hade stora problem. Jag fick till slut kavla ut den mellan två lager gladpack för att få det att fungera. Jag misstänker att alla den färg jag varit tvungen att ha i gjorde att pastan blev svårarbetad och förändrad i sin struktur. Men till sist lyckades jag med det svåraste, att få ut en stor röd sockerpasta att täcka hela tårtan med.
Nästa steg var att upprepa processen med den gula sockerpastan och sedan den gröna. Nedan börjar det närma sig ett färdigt resultat.
Stjärnorna var som sagt inte helt rätt utformning men godkända blev de ändå.
Och slutligen, det färdiga resultatet.
Och efter servering får man ju även lov att visa hur insidan såg ut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar