torsdag 28 juli 2016

Hallon- och mangopaj med kokos och lime

En kompis fyllde 40 för ett tag sedan. Min present till henne blev efterrätten till festen, en smarrig somrig hallon- och mangopaj med kokos och lime.

Eftersom jag aldrig förefaller göra något i liten skala blev det paj gjord på 2 kg mango, hallon och annat smått och gott. Ett femtontal pajer blev det. Men de räckte och blev mycket uppskattade på festen.

Ingredienser:

  • 250 g fryst mango i bitar                                    
  • 250 g hallon                                     
  • 1 lime                                     
  • 1 dl kokos                                     
  • 100 g smör eller margarin                                     
  • 1 1/2 dl vetemjöl                                     
  • 1 1/2 dl havregryn                                     
  • 1 dl strösocker eller råsocker                                    
  • 1/2 tsk bakpulver      
 
Gör såhär: 
  
Sätt ugnen på 200°C.
  1. Lägg mango och hallon i ugnssäkra portionsformar eller i en pajform. Skölj limen, riv av skalet och blanda ner det. Strö på hälften av kokosen.
  2. Smält matfettet. Blanda vetemjöl, havregryn, socker och bakpulver i en bunke och rör ner matfettet. Fördela degen över mango och hallonen. Strö på resten av kokosen.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
När jag gör detta receptet dubblerar jag alltid receptet för pajdegen till en form. Det är alltid mycket godare med mycket pajdeg tycker jag.

 
Servera pajen med glass, vaniljkessela eller vaniljsås!
 
TIPS! Om du inte vill äta pajen direkt kan du förbereda allt sedan frysa in pajen som den är. Då du ska äta den kan du bara ta ut den ur ugnen och tillaga enligt angivelse. Blir precis lika gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar